Burnout 

Burnout is een “stempel” voor vele verschillende aandoeningen die we gelijktijdig ervaren. Je kan dan denken aan te weinig energie, gevoeligheid voor prikkels, emoties die te heftig zijn, niet gelukkig zijn, geen drive of zin meer hebben in het leven tot zelfs niet meer uit bed kunnen komen. 

Al deze verschillende aandoeningen/ervaringen hebben vaak te maken met de minder leukere zaken die in je leven spelen en die emotioneel veel energie kosten. Daarbij komt nog dat we ons eigenlijk minder goed voelen dan dat we kunnen voelen door vele andere factoren.

Laat me dat even toelichten:

Eten: we eten en drinken altijd wel dat waar we eigenlijk niet tegen kunnen. Hierdoor gaat onze darmwand openstaan waardoor onverteerbare etensdelen in onze bloedbaan komen. Dit heeft tot gevolg dat ons immuumsysteem constant bezig is met het verwijderen van die onverteerbare voedingsdelen. En dit kost ons heel veel energie. 

Stress: Vaak ervaren we veel meer stress in ons lichaam dan nodig is en die begint bij je standaard “staat van zijn” van het lichaam. Het eten en drinken dat we doen, verhoogt altijd ons innerlijk stress niveau zonder dat we dit weten. We zijn namelijk niets anders gewend dat dit standaard verhoogde stress-niveau dat samengaat met eten. Deze verhoogde stress-staat van zijn zorgt ervoor dat alles wat ons triggert als heftiger wordt ervaren en de emotionele reactie daarop extremer is dan hoeft te zijn.

Trauma’s en emoties: We zitten vol met grote en kleine trauma’s waardoor we veel vaker dan gewenst, getriggerd worden met direct onze emotionele reacties daarop. Dit zorgt ervoor dat er zeer veel momenten op een dag zijn waarin we ons minder lekker voelen dan we zouden willen.

Persoonlijkheid: We worden geboren met een vaste blueprint en leven daardoor vanuit een soort van vaste structuur waar we moeilijk in kunnen veranderen ook al zouden we dat wel willen. Deze persoonlijkheid reageert op zijn of haar eigen manier op alle triggers, stress, emoties,enz. 

Angsten: Trauma’s bepalen onze angsten waardoor we moeilijke beslissingen durven te nemen die we zouden willen nemen. Hierdoor blijven we veel te lang in situaties zitten die eigenlijk niet goed voelen. Dit zorgt ervoor dat er meer onvrede in ons zit dan we zouden willen.

Dit alles zorgt ervoor dat we vaak vanuit een veel te volle getriggerde en emotionele emmer leven waardoor we op een gegeven moment bezwijken en niet meer lekker kunnen functioneren binnen dat wat er op dat moment in ons leven is. 

Het leven geeft je aan dat het tijd is voor verandering maar hoe ga je dat nu doen……….?

Op de Pranic Essence Retreat werken we met allerlei tools, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben, om op al deze vlakken verzachting en verandering te realiseren op een hele natuurlijke manier.

Anders eten, het verzachten van je emotionele emmer door ademwerk, trauma release door het leegmaken van je cellen waardoor je emoties meer onder controle komen, je persoonlijkheid wordt toegelicht en verzacht, en ga zo maar door, gaat je helpen om de stress te verminderen en je lichaam te helen.

Dit allemaal gekoppeld aan je celdeling maakt dat je in de maanden na de retreat steeds zachter en gezonder wordt en zal je merken dat je er eigenlijk niets voor hoeft te doen dan het pad dat zich openbaart te gaan volgen.

De combinatie van de Pranic Essence Retreat, het Pranic Activatie Weekend en de Pranic dagen is een super sterk en bewezen traject om van je burnout af te komen.

MENOR: ……verandering vanuit een natuurlijke flow is de meest fijne……

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in met je emailadres Je zal nieuws en updates over evenementen ontvangen.