Een oplossing voor vermoeidheid in Nederland: Pranic Living

In Nederland wordt 1 op de 5 mensen moe wakker. Dit is een probleem dat miljoenen mensen dagelijks ervaren. Het gevoel van futloosheid, gebrek aan energie en constante vermoeidheid is een uitdaging die onze productiviteit, gezondheid en levenskwaliteit negatief beïnvloedt. Maar wat veroorzaakt deze vermoeidheid?

We hebben eerder al een artikel geschreven over moe wakker worden. In dit artikel duiken we dieper in de impact van Pranic Living als maatregel die je kunt toepassen om je energieniveau naar een enorm hoog niveau te krijgen.

 

Let er wel op, pranic living is geen quick fix of tijdelijke oplossing, het is een leefstijl die je kunt aanleren met behulp van goede begeleiding. Stap niet zonder begeleiding over naar pranic living. Meer info over pranic living vind je hier.

Alles wat ons ziek maakt komt van binnenuit. Het zit al in ons opgeslagen.
Laten we naar binnen keren en alles wat ons ziek maakt eruit gooien.
Pranic Living – een leven van prana – maakt dit voor iedereen mogelijk.

Voeding is een grote boosdoener voor vermoeidheid

Een van de belangrijkste oorzaken van veel voorkomende vermoeidheid is ons voedingspatroon. Hier zijn enkele feiten over de huidige eetgewoonten van de gemiddelde Nederlander:

 • Te veel bewerkte voedingsmiddelen: Het moderne dieet zit vol met bewerkte voedingsmiddelen die weinig voedingswaarde bieden en onze energieniveaus kunnen uitputten.
 • Hoge suikerinname: Suiker zorgt voor snelle energiepieken gevolgd door crashes, wat leidt tot een vicieuze cirkel van energieverlies.
 • Overconsumptie van stimulanten: Koffie en energiedrankjes worden vaak gebruikt om door de dag heen te komen, maar ze kunnen uiteindelijk onze natuurlijke energieproductie verstoren.

Deze eetgewoonten resulteren vaak in een vicieuze cirkel van vermoeidheid. Mensen proberen deze vermoeidheid te bestrijden met snelle oplossingen zoals koffie en suikerrijke snacks, een redbulletje etc. Dit patroon zorgt op de lange termijn dat de (natuurlijke) energieniveaus van het lichaam juist verder uitputten. 

Bewerkte voeding in de supermarkt

Wat niet goed wordt duidelijk gemaakt in supermarkten is dat het overgrote deel van alle voeding in de schappen dusdanig op smaak, kleur en geur is gebracht dat je ervan wilt blijven eten (of drinken). Daarnaast wijkt het – door alle toevoegingen die niets met de natuur te maken hebben – af van het echte gezonde natuurlijke product. 

Ziek en vermoeid zijn door voeding

Een onevenwichtig voedingspatroon of slechte voeding hebben niet alleen invloed op onze energieniveaus, maar ook op onze algehele gezondheid. Het kan leiden tot:

 • Gewichtstoename: Een dieet rijk aan bewerkte voedingsmiddelen en suiker kan leiden tot overgewicht en obesitas.
 • Verhoogd risico op chronische ziekten: Diabetes, hartziekten en hoge bloeddruk worden vaak geassocieerd met een slecht dieet.
 • Verzwakt immuunsysteem: Onvoldoende voedingsstoffen kunnen ons immuunsysteem verzwakken, waardoor we vatbaarder worden voor ziektes.
 • Mentale gezondheidsproblemen: Voeding heeft ook invloed op onze geestelijke gezondheid. Slechte voedingsgewoonten kunnen bijdragen aan depressie en angst.


Dit meldt CBS over de impact over gezonde voeding

Bron: CBS

Kan pranic living genezend werken? Jazeker. Vier maanden na haar retreat heeft Marianne geen last meer van haar spierziekte waar ze heel haar leven last van had. Tevens heeft haar leven een hele positieve wending gekregen! Hoor haar verhaal in het interview.

Bekijk het hier

Wij bieden weekenden en retraites waarmee pranic living voor jou mogelijk wordt

Pranic living biedt een alternatief dat verder gaat dan de conventionele aanpak van voeding en gezondheid. Maar wat is prana precies?

Prana is een concept uit de oude Indiase wijsheidstradities en verwijst naar de levensenergie die door alles en iedereen stroomt. In plaats van energie te halen uit fysieke voeding, leert pranic living ons om deze levensenergie rechtstreeks uit de omgeving op te nemen.

Wil je meer weten over pranic living?

Meer informatie

Minder slaap nodig: de verklaring

Maar waarom hebben mensen die leven van prana minder slaap nodig? Hier zijn enkele verklaringen:

 • Efficiëntere energieopname: Wanneer je lichaam leert om energie rechtstreeks uit prana te halen, wordt het efficiënter in het gebruik van deze energie. Dit vermindert de noodzaak voor langdurige slaap om te herstellen en te regenereren.
 • Minder spijsverteringsbelasting: Het verteren van voedsel kost het lichaam veel energie. Door minder te eten, of helemaal niet, wordt deze energiebesparing omgezet in andere fysieke en mentale processen, waardoor de behoefte aan slaap afneemt.
 • Diepere meditatieve rust: De technieken die bij pranic living worden gebruikt, zoals meditatie en ademhalingsoefeningen, bevorderen een diepe staat van rust en herstel die de traditionele slaap kan aanvullen of zelfs gedeeltelijk kan vervangen.

Voordelen van pranic living voor energie en gezondheid

Door pranic living te omarmen, kunnen mensen een drastische verbetering in hun energieniveaus en algemene gezondheid ervaren. Hier zijn enkele voordelen:

 • Meer energie: Mensen die leven van prana rapporteren een aanzienlijke toename in energie, vaak met slechts 2 tot 4 uur slaap per nacht.
 • Betere gezondheid: Zonder de belasting van zware maaltijden en bewerkte voedingsmiddelen, kan het lichaam zich beter concentreren op genezing en onderhoud.
 • Meer tijd: Met minder behoefte aan slaap en voedselbereiding, hebben mensen meer tijd voor andere activiteiten en zelfontwikkeling.
 • Gewichtsverlies: Omdat je minder of helemaal niet eet, kan pranic living helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht.
 • Verminderde kans op chronische ziekten: Door de lichaamseigen genezende capaciteiten te optimaliseren, kan pranic living het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekten verminderen.
 • Versterkt immuunsysteem: Een lichaam dat optimaal functioneert door pranic energie is beter in staat om infecties te bestrijden.
 • Verbeterde mentale gezondheid: De diepe rust en balans die pranic living biedt, kan bijdragen aan een betere geestelijke gezondheid, minder stress en een verhoogd gevoel van welzijn.

Andere voordelen van pranic living

Hoewel het thema van deze blog vermoeidheid is, zijn er ook andere belangrijke voordelen van pranic living die de moeite waard zijn om te vermelden:

 • Milieu-impact: Minder voedselconsumptie leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Mentale helderheid: Veel mensen ervaren een verbeterde mentale focus en helderheid.
 • Spirituele groei: Pranic living kan een diepere verbinding met zichzelf en de wereld om ons heen bevorderen.
 • Verbeterde emotionele stabiliteit: Door het verminderen van fysieke en mentale stressoren, kan pranic living bijdragen aan een evenwichtiger emotioneel leven.
 • Financiële besparingen: Minder uitgaven aan voedsel en gezondheidszorg kunnen financiële voordelen opleveren.

Nodig jezelf uit om meer te leren

Ben jij iemand die worstelt met vermoeidheid en op zoek is naar een diepgaande oplossing? Ontdek de mogelijkheden van pranic living. Je kunt meer leren door deel te nemen aan een van onze kennismakingsdagen of door ons nieuwste boek te lezen. Hierin vind je uitgebreide informatie over de voordelen van pranic living en hoe je deze levensstijl kunt integreren.

Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek. NU met gratis 5-daagse Inner Essence direct in je mail.
NIEUW!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.