…op jouw (holistische) gezondheid

In dit onderdeel zoomen we in op het thema (holistische)  gezondheid. Holistische gezondheid draait om het begrijpen en verzorgen van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid als één geheel. Deze vier onderdelen zijn met elkaar verbonden en dienen samen te werken voor een gezond, evenwichtig, energiek en gelukkig leven. Wens je gezonder, energieker en gelukkiger te zijn, ontdek wat je kunt doen om jouw gezondheid te bevorderen.

Onderwerpen over holistische gezondheid:
Fysieke gesteldheid, mentale gezondheid, emotioneel welzijn, impact van voeding, bewegen, rust, slaap en herstel, spirituele gezondheid, zelfontwikkeling, healing en retraites, prana als levensenergie, meditatie, balans, genezing, zingeving, midlife crisis, quarter life crisis,

Zo krijg je zelf grip op je holistische gezondheid

Merk je dat je lichamelijk, geestelijk of op zielsniveau uit balans bent en wil je dat onderzoeken? We helpen met onze organisatie jaarlijks honderden mensen zoals jij, die hun (holistische) gezondheid willen verbeteren.

Als jij last hebt van klachten omtrent je gezondheid en wil je je eventuele reguliere gezondheidszorg ondersteunen, dan kan dat via de holistische kant. 

We nemen je dan ook graag mee in onze wereld van holistische gezondheid, waarin prana en voeding een grote rol spelen en hoe je op korte termijn de balans kunt herstellen op het gebied van lichaam, ziel en geest: jouw holistische gezondheid

Op de gezondheid!

“Wat ik te weten ben gekomen over gezondheid zou ik met de hele wereld willen delen… daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om dit groots onder de aandacht te krijgen.” Brahman Menor

We focussen op holistische gezondheid met onderstaande topics

Een vrijer & onafhankelijker leven
Verbeter jezelf en de wereld om je heen
Financiëel voordeel en gezonder leven
Terug naar je essentie
Problemen met gezondheid verhelpen
Voeding & maatschappij
Community met gelijkgestemde mensen
Zet de stap naar een (holistisch) gezond leven

Introspectie: denken, voelen en meten is weten

Wanneer je merkt dat er mentale of fysieke klachten na verloop van tijd zijn ontstaan, kan het nodig zijn om dieper onder het oppervlak te zoeken – of beter gezegd – naar binnen te keren. Door introspectie toe te passen ontdek je wat er in jouw binnenwereld speelt. Je wordt je hiervan bewust door te doorvoelen en te luisteren naar jouw lichaam en wat er in jou omgaat.

Inzicht in wat er moet veranderen aan jouw gezondheid

Wist je bijvoorbeeld dat emoties die worden ontkend of genegeerd op den duur fysieke klachten kunnen geven? Wanneer je je bewust wordt van jouw binnenwereld, maar ook kijkt naar de impact van de buitenwereld op jouw binnenwereld, krijg je een vollediger beeld van jezelf.

Je omgeving heeft impact op jouw gezondheid

Jouw directe omgeving kan impact hebben op hoe jij je voelt en dat staat gekoppeld aan jouw gezondheid. De voeding die je tot je neemt heeft effect op je welzijn, maar ook de mensen waarmee je leeft hebben impact op je gezondheid. Bewustwording op deze vlakken geeft jou de motivatie en richting om in actie te komen.

Healing tip:
je helingsproces bevorderen door dit te doen

In dit onderdeel duiken we dieper in op een van de manieren waarmee je jouw helingsproces (healing) enorm kunt verkorten. Healing kan op verschillende manieren en niveaus plaatsvinden.

Inzicht in wat er moet veranderen aan jouw gezondheid

Het merendeel van de mensen gaat met problemen als moeheid / zwakte, depressieve gevoelens of terugkerende ontstekingen naar de huisarts. Een huisarts kan snel hulp bieden bij acute problemen zoals een ontsteking. Ook bij het voorschrijven van medicatie kan een huisarts snelle hulp bieden. Echter, bij het onderzoeken naar de bron van een probleem is de kans groot dat je via de reguliere gezondheidszorg in een langer traject terecht komt dan gewenst en met wachtlijsten te maken krijgt.

Je omgeving heeft impact op jouw gezondheid

Wellicht wordt je doorverwezen naar een specialist zoals een psycholoog en kun je al snel uitgaan van een traject van 6 tot 12 sessies dat een persoon gemiddeld nodig heeft. Een andere en eventueel aanvullende manier – en tevens de manier die wij aanbieden met onze organisatie – is healing in de vorm van retraites. Wat daar de meerwaarde van is ontdek je hier.

Moe wakker worden verhelpen

Moe wakker worden en weinig energie gedurende de dag kunnen tekenen zijn van een verstoorde balans in je levensstijl. Het is belangrijk om voldoende slaap te krijgen, maar ook om te kijken naar voeding, stressniveaus en de kwaliteit van je dagelijkse activiteiten. Ontdek wat je zelf kunt doen en hoe wij jou kunnen helpen met jouw energie niveau. Wat heb jij nodig zodat je niet meer moe wakker wordt?

MOE WAKKER WORDEN VERHELPEN

moe-wakker-worden

Midlife crisis en overgang aanpakken

Een veel voorkomend onderdeel bij mensen – dus niet alleen mannen – is de midlife crisis. De midlife crisis en quarter life crisis zijn periodes van intense zelfreflectie en heroverweging van levensdoelen, die bij velen voorkomen in het midden van het leven tussen de 40 en 60 jaar en tussen de 25-40 jaar. In deze fasen zoek je naar meer betekenis in het leven en reflecteer je of je op het juiste pad bent. Tijdens deze fase kunnen mensen zich geconfronteerd voelen met vragen over hun prestaties, doelen, geluk en levensrichting. Het kan ook een kans zijn voor persoonlijke groei en het maken van bewuste keuzes voor de toekomst. Vraag jij jezelf af waarom je hier bent en kijk je terug op een leven dat niet van jou was? Denk je dat het voor jou anders kan en wens je verandering? We nemen je in dit onderdeel ‘midlife crisis’ mee in onze ervaringen en inzichten. 

midlife-crisis-man

Tijdens een retraite vergroot je de kans op inzichten in je herstel.

Retraites bieden een kans om je terug te trekken uit de dagelijkse drukte en je volledig te richten op zelfontdekking en genezing, zonder afleiding en in de best mogelijke setting. Je krijgt tijdens de retraite een volledige reset op holistisch gebied en komt in de diepere lagen terecht van jouw bewustzijn, waarin ook het thema prana aan de orde komt.

Onze retraites gaan om het jezelf weer openstellen voor prana. Door je cellen te ontdoen van de conditionering van het nodig hebben van eten en drinken en het leeghalen van je cellen van alle herinneringen zoals trauma’s en andere conditioneringen, krijgt je lichaam een algehele reset. Dit zorgt ervoor dat alles wat niet (meer) bij je past, van je afglijdt, je immuunsysteem reset en de combinatie van dit alles je heling op alle vlakken zal ondersteunen.

Ontdek wat healing inhoudt en voor jou kan betekenen

 
holistische-gezondheid-healing-staand
Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!