Pranic essence retreat

Brahman Menor

Transformeer met prana

en start met leven vanuit je essentie

Het begin van je transformatie om je essentie en leven van prana te belichamen.

Video afspelen

Pranic EssenceRETREAT

Een nieuw begin met de Menor-Methode

De meeste van ons wijden ons leven aan ‘de zoektocht’. We hopen op geluk, flow in het leven, meer vervulling en ons levensdoel te belichamen. We proberen ons hoogste potentieel na te jagen door verdieping, een ‘gezonde levensstijl’ te leven, door te vasten, detoxen of andere diëten te volgen. Hoewel dit alles veel goeds met zich meebrengt, is dit helaas bijna altijd tijdelijk van aard.

Wat kan Pranic Essence voor jou doen?

Pranic Essence gaat over jou. Jouw leven, jouw gezondheid, jouw vrijheid en flow, …maar dan vanuit jouw essentie.

De transformatie naar een leven van prana is zoveel meer dan alleen maar stoppen met eten en drinken.

Door je cellen en DNA te veranderen, je emotionele bagage los te laten en los te komen van je conditionering, zal je hele basis van waar je leven tot nu toe op gebasseerd was, oplossen.

Alle verandert vanaf dit nieuwe begin.

Met ge-deconditioneerde cellen en dus meer opname van levensenergie, prana genaamd, verandert je leven op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit is de ervaring van de meeste van onze eerdere deelnemers. Voorbeelden van deze veranderingen zijn; een andere baan, een hogere trilling, fijnere relaties, meer energie, meer drive, meer creatie, meer geluk, meer rust en een gezonder lichaam.

Alle details zoals prijs, voorwaarden en mogelijkheden vind je in het veelgestelde vragen gedeelte.

Begin hier als je:

Wat anderen zeggen

over de pranic essence retreat

Waarom de retreat met de Menor-Methode?

Waarom de pranic essence retraite?

Allereerst ontvang je de transformatie om te leven van prana. Dit betekent dat je al je cellen en DNA worden hersteld om zonder voedsel en water te kunnen leven.

De “Menor-Methode”, die door de bron werd doorgegeven, met alle ademhalingsoefeningen, visualistaties, meditaties, darshans en andere oefeningen zijn zeer transformerend in hun eenvoud. De gehele combinatie van de Menor-Methode, de oefeningen en de energie waarin je dit proces mag doen, zorgen ervoor dat jij je veilig zal voelen en in volledige overgave mag loslaten en openen.

Hierdoor kun je de oude ervaringen, zoals conditioneringen, los gaan laten door je cellen te activeren, je DNA te veranderen, emoties vrij te laten stromen, fysieke healing toe te laten, en nog veel meer. Deze hele reis is de weg naar jouw absolute vrijheid en heelheid. Naar jouw Essentie.

Je krijgt na de pranic retraite een training mee waarin we je rustig en in je eigen tempo leren om eten en drinken los te laten. De training is zo opgebouwd dat jij in je eigen tempo de trainingsstappen kunt doorlopen en daar kan je zo lang als goed voor jou voelt, over doen. Daarom hebben we ook een 2-jarige begeleiding om je daarmee te helpen, want je lichaam kan na 3 maanden al zonder eten en drinken, maar het eten en drinken mentaal en emotioneel loslaten is toch een ander verhaal en daar helpen we je op een fijne en rustige manier mee. 

Alle details zoals prijs en voorwaarden vind je in het FAQ gedeelte

Verwachtingen

Wat te verwachten tijdens de Pranic Essence Retreat

Bij de Pranic Essence Retreat stap je in een wereld van transformatie en heling. Deze unieke ervaring begint met diepgaande visualisaties en meditaties die je helpen om ervaringen op een diep cellulair niveau te integreren. Je wordt ondergedompeld in een omgeving waar de constante en diepe erkenning van Bronenergie voelbaar is, versterkt door de aanwezigheid van Brahman Menor.

Satsangs & 3-daagse droogvast

De retraite omvat ook inspirerende satsangs, waar je volop de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en de waarheid in jezelf te herkennen. Een van de meest opvallende ervaringen is de begeleide 3-daagse droogvast, die je laat ervaren hoe een pranisch lichaam kan voelen en waarmee jij jouw transformatie ondersteunt.

Zielen verbinden

De retraite vindt plaats in een groep variërend van 30 tot 40 gelijkgestemde zielen, waar je met nieuwe vrienden voor het leven deze geweldige ervaring samen deelt. De prachtige locatie van de retraite ondersteunt je transformatieproces; het is een natuurlijke, positieve en rustige omgeving die bevorderend is voor interne groei.

Recensie

“23 januari 2024, een jaar later…
Nu bijna een jaar later, na de retreat van februari 2023, kan ik zeggen dat ik nu de prana door mijn lijf voel stromen. In het vorige bericht schreef ik erover dat ik moeite had met de overgang van 2 naar 3 dagen. Mijn mind had allerlei redenen en dat maakte dat ik de overstap niet kon maken. Toen ik daar doorheen ging, was het daarna gemakkelijk om van 3 naar 5 dagen prana te gaan. Nu ervaar ik wat Brahman Menor bedoelde met dat je lichaam over stapt van suikers naar prana. Dit voelt echt fijn: veel meer energie en de creatieve stroom komt nog meer op gang. Leven in flow, zo voelt het. Ook na de 5e dag kon ik gemakkelijk 10 km hardlopen en ook met de yin yoga voelt het dat ik veel gemakkelijker de oefeningen kan doen. Met het gewicht gaat ook goed. Zo zag ik vanmorgen dat ik op een dag een halve kilo ben aangekomen, tijdens mijn prana dag.
Een heel positief verhaal en dat is ook fijn om te delen. Ik wil hiermee ook graag anderen aanmoedigen, dat wanneer het even niet gaat, dat je steeds weer opnieuw kunt beginnen.”

– Erna Seiger

Darshan

Je zult ook deelnemen aan unieke darshans, die je helpen om in de volledige overgave te gaan en een aanzienlijke verdieping in je spirituele reis te ervaren. De Darshan gaat om het herkennen van het goddelijke in jou. 

Cellen deconditioneren

Je kunt uitgebreide fysieke en emotionele healing, spirituele verdieping en trauma release verwachten door het deconditioneren van je cellen, wat resulteert in een levensveranderende transformatie.

Vuurceremonie

Een transformatiesessie met vuurceremonie is een van de hoogtepunten waarbij jouw oude geloofsstructuren woorden geëerd. Deze sessie maakt diepe genezing mogelijk zonder dat je enige negativiteit uit het verleden hoeft te ervaren. Tijdens de retraite zul je ook een paar dagen totale stilte ervaren, die je helpt om dieper in je gevoelens te duiken.

recensie pia Recensie

“Hallo lieve medereizigers,
Gisteren op mijn eerste prana dag na de retrait voor het eerst mijn paardje haar hoeven verzorgd. Wat een verschil, minder pijn in mijn rug, heupen en schouders en ik kan veel makkelijker rechtkomen als ik gebukt sta. Mijn man stond er ook vol verwondering naar te kijken. Vroeger koste het me heel veel moeite door de fybro en scoliose om haar hoeven te verzorgen. Ik leef op hoop. Elke dag de yoga oefeningen doen om mijn rug soepeler te maken. Op weg naar een pijnvrij leven!!! Yes eindelijk, zooooo dankbaar!
Big hugs!”
– Pia

Recensie

“Eind september de prana retreat gedaan.
7 days prana is a fact!
Op dag 6 is het me zelfs gelukt een gigantische duin in Idaho op te klimmen. Op Facebook kun je mijn agenda inzien.
…en nee ik had niet iedere dag een smile op mijn gezicht, maar zo kan iedereen ook een beetje mijn ups en downs zien. De week van geen prana dag was een weekje Parijs
Good luck everyone!”

– Jildou Bijlsma

Start jouw helende reis

Met de Pranic Essence Retreat

Verhoog je bewustzijn en welzijn

De Pranic Essence Retreat is meer dan een evenement; het is een reis naar zelfontdekking, genezing en transformatie, waarbij elke activiteit zorgvuldig is ontworpen om je naar een hoger niveau van bewustzijn en welzijn te brengen.

Zij gingen jou voor

Wat is de Menor-Methode?

De Menor-Methode is ontstaan uit de ervaringen van Brahman Menor. Hij deelt niets dat hij niet zelf heeft meegemaakt en aangegeven heeft gekregen vanuit de bron. Deze ervaringen en aansturing zijn zo waardevol en krachtig dat hij dit met iedereen wil delen.

 Na het ontvangen in delen van het proces naar een leven van prana, bleek dat de transformatie die mensen ervoeren zoveel meer was dan alleen het leven van prana. 

Het bleek dat zoveel mensen die deze retraite gedaan hadden veel positieve veranderingen in hun leven hebben ervaren, zoals meer flow en geluk, meer gezondheid, meer energie, een diepgaande spirituele verbinding, verlichtingsmomenten, meer overvloed en verbinding en nog zoveel meer. 

Over het algemeen leken de meesten van hen een transformatie naar hun eigen essentie te ervaren.

De transformatie

naar een leven van prana

De transformatie

naar een leven van prana

Brahman Menor probeerde elk dieet dat er was. Vegetarisch, Veganistisch, Intermitted Fasting, alleen maar fruit, alleen maar fruitsap….maar uiteindelijk leek niets meer voor hem te werken. Hoe minder hij at, hoe beter hij zich voelde maar hij bleef altijd langzaam afvallen. Na het opgeven van zijn zoektocht ontving hij zijn volgende stap…

 

Hij hoorde over iemand die van prana leefde en al 16 jaar niet had gegeten en gedronken en hij was diep geraakt en wist direct dat dit zijn volgende stap was. Daarna zou zijn leven een enorme wending nemen.

 

In plaats van een workshop of retraite te volgen ging hij zitten en stelde zich open voor de Bron en ontving de transformatie naar een leven van prana zoals vandaag de dag nog steeds gegeven wordt tijdens de retraite.

In vol vertrouwen deed hij de transformatie zelf en kort daarna ging hij volledig van prana leven. Alle pijnen in zijn lichaam door jarenlang bodybuilder te zijn geweest, werden genezen, zoals  zijn disfunctionele schildklier, zijn aangetaste knieën en schouders.

 

Zijn energieniveau schoot omhoog en de hoeveelheid slaap die hij nodig had was gedaald tot een paar uur per week. Zijn mind werd enorm helder en viel uiteindelijk stil. Toen was het tijd voor de volgende stap om deze retraite aan te bieden aan iedereen die de drang voelde om hun lichaam te helen en te transformeren. Dat was jaren geleden.

Hij heeft hij duizenden mensen geholpen hetzelfde te doen. De transformatie naar prana ondersteunt je bij het helen van je lichaam, het opschonen van trauma’s en conditioneringen, het helen van je voedselintoleranties en het creëren van een zo gezond mogelijk persoon fysiek, emotioneel en spiritueel. Met een leven van prana kun je kiezen of je wel of niet eet, wat je wel of niet eet en hoeveel je eet. Je lichaam heeft het namelijk niet meer nodig, maar je kunt nog wel af en toe genieten van alles wat je lekker vindt. Meer informatie over Pranic Living, zie het veelgestelde vragen gedeelte.

Kom ook naar de
Pranic Essence
Retreat

Brahman Menor voor de groep pranic living mensen

Prana kalender 2024

Waarom een retreat
echt nodig is?

Een retreat is nodig omdat je niet zomaar kunt stoppen met je huidige levensstijl. Er is een goede voorbereiding en transitietijd nodig om je geest, lichaam en ziel te laten transformeren zodat de energie kan worden ingezet. Ga je zonder professionele begeleiding over naar een leven van prana dan brengt dat veel gezondheidsrisico’s met zich mee.

Wij helpen je op een gezonde en veilige wijze transformeren

We hebben ruim 6000 mensen geholpen naar een leven van prana. In de jaren zijn er ook mensen geweest die op eigen initiatief op prana wilden gaan. Dat adviseren we absoluut niet… Bereid je goed voor en stel gerust al je vragen in een online community waarin veel mensen actief zijn, waaronder de mensen die herhaaldelijk retraites bij ons volgen of gevolgd hebben.

Meest gestelde vragen over prana

Wij beantwoorden graag alle vragen die je hebt over prana.

Prachtige locaties

De retraite wordt georganiseerd op prachtige locaties. 
Wij selecteren locaties op basis van hun hoge en zuivere energie, prachtige omgeving, comfort, creatieve ruimtes met liefdevolle, toegewijde en zorgzame eigenaren.

Is deze retraite echt voor jou?

We hebben weinig redenen om iemand niet toe te laten laten. Maar we moeten mensen ook beschermen tegen zichzelf dus mocht je het last hebben gehad van anorexia of psychoses moet je minimaal 1 jaar klachten vrij zijn. Medicatie die je nog gebruikt voor deze klachten is geen probleem om mee te kunnen doen aan de Pranic Essence retreat. Je kunt de retraite doen als je je lichaam wil helen, je voedselintoleranties wilt genezen, een zo gezond mogelijk lichaam wilt hebben en natuurlijk van prana wil gaan leven. Met een leven van prana kun je kiezen of je wel of niet eet en wat je wel of niet eet. Je lichaam heeft het niet meer nodig, maar je kunt nog wel af en genieten van alles wat je lekker vindt. Stel je voor dat je volledig vrij bent van de voedselconditionering, hoeveel meer van je andere ‘mentale’ conditionering je gemakkelijk los kunt laten? En…als je bang bent de enige te zijn in je omgeving die deze stap zet…dan ontmoet je gelijkgestemden op de retraite én heb je de mogelijkheid je Pranic Family nog meer uit te breiden op de Pranic Terugkom Dag.

In het veelgestelde vragen gedeelte beantwoord ik alle vragen die je nu nog hebt.

SATNAM BRAHMAN MENOR

PRANIC ESSECE RETREAT

€1999,-

2024 zit al vol. Nieuwe data voor april 2025 komen eraan. Wil je daaraan meedoen, stuur ajb een mail naar: info@brahmanmenor.com
 

Bedankt voor je interesse in de Pranic Essence Retraite.
Met alle liefde beantwoord ik via de Q&A’s alle vragen die je hebt na het bezoeken van deze pagina.

Staat het antwoord op jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen

Pranic Essence Retreat

Veelgestelde vragen

Q & A - Veelgestelde vragen & antwoorden - Pranic Essence Retreat

Wat is de minimum en maximum leeftijd om deel te nemen? 

Er is geen maximum leeftijd maar wel een minimum leeftijd van 23 jaar. 

Kan ik mijn mobiele telefoon gebruiken tijdens het weekend?

In principe niet, omdat dit een afleiding is van je proces. Ook boeken en e-readers zijn niet toegestaan. Als het echt nodig is krijg je even de tijd om je telefoon te checken. Je ontvangt ook alle nodige informatie om aan je vrienden en familie te geven, zodat zij in geval van nood contact met ons kunnen opnemen.

Ik heb een ziekte of aandoening, kan ik meedoen?

Het hangt af van het soort ziekte of aandoening, maar dit zal volledig worden geëvalueerd in de vragenlijst.

Is Pranic Living wetenschappelijk bewezen?

Alles wat Brahman Menor ontving, was wetenschappelijk gerechtvaardigd, zoals:

 • Na 72 uur vasten wordt het immuunsysteem gereset
 • De kracht van visualisatie kan cellen en DNA veranderen
 • Ademhalingsoveefeningen en meditaties zullen je triggers verzachten
 • Tijdens Darshans en Satsang kunnen mensen een bronervaring opdoen
 • Onze eerste cel was een Pranische levende cel
 • Pranic living is onderzocht door vele medische specialisten over de hele wereld en is mogelijk, hoewel ze niet kunnen begrijpen of bewijzen hoe het werkt
 • Minder eten is veel gezonder voor lichaam en energieniveau
 • Geen enkel lekkend darmsyndroom zal je energieniveau verhogen

De retraite zal op verschillende locaties in verschillende landen plaatsvinden. Voorlopig zullen de locaties voornamelijk in Europa zijn. Je vindt ze in de evenementen of op de facebookpagina.

Kan iedereen deelnemen aan The Pranic Program?

Niet iedereen kan deelnemen aan de retraite. Er zijn bepaalde specificaties voor gewicht, lichamelijke gezondheid en geestelijke gezondheid. Om er zeker van te zijn dat je mee kunt doen, ontvang je een vragenlijst.

Tijdens de zwangerschap raden we aan om het programma niet te volgen vanwege de ontgifting die zal optreden en mogelijk schadelijk kan zijn voor de baby.

Wat is de locatie van de retraite?

De retraite zal op verschillende locaties in verschillende landen plaatsvinden. Voorlopig zullen de locaties voornamelijk in Europa zijn. Je vindt ze in de evenementen of op de facebookpagina.

Wat mee te nemen?

Zodra je bent toegelaten tot het programma, krijg je een volledige lijst met de items die je moet meenemen.

Mag ik roken tijdens de retraite?

Nee. Voor de retraite adviseren wij om te stoppen met roken.

Waar betaal ik allemaal voor?

Dit is wat je voor die prijs krijgt:

 • Overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Sappen
 • Professionele begeleiding in de retreat
 • Trauma verwerking
 • Verdiepende en openende ervaringen
 • Besparing op boodschappengeld
 • Meer tijd
 • Meer energie
 • Meer verbinding
 • Meer openheid
 • Fysieke heling
 • Cellen vrij van conditioneringen
 • DNA verandering
 • Een voorbereidingsdieet
 • 25 maanden professionele begeleiding
 • Korting op de Pranic Experience Ebook
 • En nog veel meer……
Wat is het verschil tussen het Pranic Activatie Weekend en de Pranic Essence Retreat?
vergelijkingstabel pranic retreats
Is er medisch personeel of een therapeut aanwezig tijdens de retraite?

Ja. Tijdens de retraite is er altijd minimaal één therapeut met EHBO-vaardigheden aanwezig.

Kan ik een eenpersoonskamer krijgen?

Tijdens deze retraite is het beter om een kamer te delen met minimaal één andere deelnemer om ervoor te zorgen dat wanneer je je niet lekker voelt het team door je huisgenoot kan worden geïnformeerd. Maar in sommige omstandigheden en locaties is een eenpersoonskamer een optie (deze optie is echter duurder). 

Zijn er risico's?

Eventuele risico’s worden geminimaliseerd door de ingevulde vragenlijst te evalueren. Het is absoluut noodzakelijk dat je heel eerlijk bent over je gezondheid en problemen uit het verleden.

Je wordt dagelijks gecontroleerd om ervoor te zorgen dat je gezond blijft en als er op enig moment tijdens het programma twijfels zijn over je mentale of fysieke gezondheid, moet je beginnen met het drinken van water en sappen. Maar begrijp ook dat je deelname op eigen risico is.

Kan ik de locatie verlaten tijdens het weekend?

Nee. Dit mag niet vanwege je fysieke gesteldheid tijdens de retraite.

Waarom is de prijs zoals die is?

Onderstaande kan je de kosten verdeling zien:

 • 21% BTW
 • 35% kosten voor huur de locatie
 • 15% personeel en systeem kosten 
 • 10% Marketing kosten
 • 5% sponsoring en sponsor plekken
 • 5% risico en verzekeringen
 • 9% winst

Natuurlijk kunnen de percentages per locatie iets verschillen maar we willen graag open en transparant zijn.

Wat zijn de kosten voor deelname van het Pranic Essence Retreat

Actuele kosten bekijken

Moet ik mijn eetgewoonten aanpassen voordat ik met het programma start?

Een maand voordat je aan de retraite begint, moet je een veganistische levensstijl hebben, dus of je je eetgewoonten moet veranderen, hangt af van wat je op dit moment eet. Je ontvangt volledige instructies na betaling.

Ik draag contactlenzen, is dat een probleem?

Nee. Maar neem je bril mee, want je ogen worden droog tijdens de 3-daagse droogvast periode. 

Hoe groot zijn de groepen? 

Dit is afhankelijk van de locaties maar meestal tussen de 30 en 40 deelnemers.

Kan ik op prana leven na de retreat?

Jazeker. Je krijgt een trainingsprogramma voor na de retraite Met dit trainingsprogramma ga je leren eten en drinken los te laten en na 3 maanden kan jij beginnen aan jouw eigen pranic flow. 

Ik heb medicijnen. Kan ik het Droogvasten doen?

Als je medicijnen gebruikt die niet kunnen worden gestopt of verminderd en je hebt water nodig om de medicatie in te nemen, kun je een watervast (je drinkt water) doen in plaats van een droogvast.

Het mogelijke positieve effect van de Pranic Retreat is dat je in overleg met je arts kunt stoppen met de medicatie. Na de Pranic Retreat kun je ervoor kiezen om de droogvast te doen.

Mag ik deelnemen tijdens zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kun je dit programma niet volgen vanwege de ontgifting die zal optreden en mogelijk schadelijk kan zijn voor de baby.

"Ik ga "NOOIT" meer eten of drinken

Wat we vaak zien gebeuren is dat na inschrijving voor de retreat eten in eens de overhand gaat nemen. 

Dit komt omdat er ergens in je mind een zaadje is geplant met de info erin dat je “nooit” meer gaat eten (of iets in die trant). Dat zorgt er over het algemeen voor dat je juist gaat eten…zelfs diegene die altijd heel netjes intermittent fasting hebben gedaan of fruit- of water vasten…ineens lukt het niet meer of moeilijker om de cravings in toom te houden…. 

Pranic Living gaat niet om “nooit” meer eten of drinken maar om onafhankelijk te worden van eten en drinken. Dat is een héél andere benadering. Als je deze kan gaan voelen, zal je zien dat je cravings minder worden omdat je mind dan niet in “paniek” schiet.

Is het beter de retraite alleen of met mijn partner te doen?

We adviseren om dit samen met je partner te doen zodat je samen de retreat kunt doorlopen én het na-traject.  Niet alleen ontvang je samen de pranic transformatie maar ook een algehele transformatie en hoe mooi is dat om dat samen te doorlopen. Wat we ook vaak zien is dat wanneer één partner komt, de andere vaak later komt vanwege alle mooie en positieve veranderingen die hij/zij ziet en ervaart bij de andere partner. 

Kunnen kinderen ook komen?

De retreat is niet voor kinderen omdat zij zelf de keus dienen te maken voor pranic living.

Ik heb een gezin voor wie ik kook. Kan dat nog?

Dat kan zeker. We hebben veel vaders en moeders die de pranic transformatie doen en daarnaast koken en voor het gezin zorgen.  Hoe makkelijker je er zelf in staat, hoe makkelijker dit gaat voor jezelf en hoe makkelijker anderen dit oppakken. 

Ik of mijn partner vindt koken en samen eten zo gezellig.

Een ex-alcohol verslaafde is net zo gezellig met een glas water in zijn/haar hand dan een glas alcohol.  Als jij er bij bent zonder een glas of bordje in je hand ben je net zo gezellig. Koken en mee-eten kan nog steeds want pranic living gaat niet om nooit meer eten of drinken, maar om onafhankelijk zijn van eten en drinken waardoor je eten zo nu en dan kunt toelaten. 

Wat moet ik eten en drinken na de retreat?

Na de retreat krijg je een dieet advies mee , wat afgestemd is op het gaan leven van prana, waarbij je alles mag eten dat het beste bij jou past. Een periode van sappen wordt afgeraden.

Staat jouw vraag en/of antwoord er niet tussen?
Stuur ons dan een e-mail naar info@brahmanmenor.com

Alle vragen worden beantwoord in het veelgestelde vragen gedeelte.

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!