Word onafhankelijk van eten en drinken de weg naar pranic living.

Pranic Living betekent een leven met Prana. Prana is de levensenergie waar alles uit bestaat. Prana is de voedingsbodem van al het leven overal.

Prana is vrij van conditioneringen, ideeën, voorwaarden, gevolgen….prana…-is-.

Pranic Living houdt in dat je leeft van en met Prana. Dus vrij van conditioneringen, ideeën, voorwaarden, gevolgen, etc….

Pranic living is vrij zijn van conditioneringen

Denk hierbij aan geautomatiseerd gedrag van jezelf, patronen waar je in zit, gedachtegangen die je maar niet kunt veranderen, oude pijnen die maar op blijven spelen, maar ook het nodig hebben van eten en drinken.

Al deze conditioneringen worden vanaf je geboorte in al je cellen opgeslagen… en met de jaren komen er steeds meer bij. Dit vormt eigenlijk allemaal een soort mist tussen jouw meest pure gedrag en wat je uiteindelijk elke dag doet. Een soort ‘vervorming’.

Met de MENOR-Methode worden al je cellen vrijgemaakt van alle conditioneringen die er in zitten met kleine en grote positieve gevolgen. Zie je cellen als kleine bollen waarin allerlei ervaringen, ideeën en conditioneringen in worden opgeslagen, die jouw innerlijke en uiterlijke ervaringen min of meer vertroebelen… vervormen. Wanneer je al je cellen hiervan leegmaakt, dan is jou kleine bol (je cel) helemaal schoon en leeg van binnen en die “mist” is dan weg. Je cel is zuiver en de vertroebeling is opgeklaard.

Pranic Living is de aller grootste gift die ik mezelf heb kunnen geven en die ik duizenden anderen heb mogen aanleren. Ik nodig ook jou uit om kennis te maken met pranic living. Lees je rustig in op deze website. Ik beantwoord met alle liefde de vragen die je hebt over het transformeren van jouw leven naar dat van een leven met prana.

Dat is de basis van Pranic Living met de Menor-Methode.

 • Je ontdoet elke cel in je lichaam van alle conditioneringen en dus ook van de condtionering van “moeten eten en drinken”;
 • Je past je DNA aan omdat in je DNA overlevingsmechanismes zitten die samenhangen met moeten eten en drinken;
 • Je maakt al je cellen leeg van alle oude trauma’s, herinneringen, nare ervaringen e.d.;

Gevolgen van pranic living

We zien dat dit vaak gepaard gaat met zachter worden, openener worden, meer geduldig worden van jezelf. Hierdoor word je voor jezelf veel liever, fijner en passender….maar ook voor de mensen om je heen. De impact die jij kan hebben met jouw energie en jouw pure uitstraling, is echt groot.

Wat we namelijk zien is dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een voor hen voelbare en echte verbinding met zichzelf, anderen én de wereld. Door je cellen helemaal leeg te maken van alle conditioneringen en patronen, ga je je steeds vrijer voelen van binnen.

Met de Menor-Methode ga je je steeds meer onafhankelijker voelen waardoor dit kan gebeuren:

 • De wens om financieel vrijer en onafhankelijker te zijn ga je naleven.
 • Je zorgt voor meer vrijheid voor jezelf binnen de maatschappij.
 • Je gaat meer gelijkgestemden tegenkomen.
 • Je gaat je leven meer inrichten naar jouw behoeftes.
 • Je stapt uit het min of meer gedwongen leven.
 • Je laat je steeds minder beïnvloeden door de prestatiemaatschappij.

Maar ook oude voedingsbodems voor fysieke aandoeningen verdwijnen met pranic living

Want het gaat nog verder…Je conditionering voor eten en drinken valt dus ook weg bij het ontdoen van al je cellen van al je conditioneringen. Dit kan van grote invloed zijn voor als je ziek bent. Want aan veel ziektes ligt voeding ten grondslag. Als de noodzaak tot voeding wegvalt, valt die voedingsbodem ook weg.

Als je ziek bent, kan je je lichaam en je helingsproces ondersteunen door het voedsel uit je lichaam te houden (of heel minimalistisch te houden);

pranic living

De gevolgen wanneer je minder (of geen) voeding meer tot je neemt

Doordat je geen eten meer nodig hebt en je ervoor kan kiezen veel minder of misschien zelfs helemaal niets te eten, zorg je ervoor dat:

 • Je veel minder afval hebt;
 • Je minder hoeft uit te geven;
 • Je minder energie gebruikt voor het voorbereiden en klaarmaken van eten;
 • Je minder bijdraagt aan de uitstoot van CO2, de ontbossing, ontwatering en dierenmishandeling.

Feiten over voeding in Nederland

 • In Nederland wordt ca. 25% van het geproduceerde voedsel weggegooid.
 • Nederlanders gooien per persoon jaarlijks ca. 105kg aan voedsel weg. Dat is samen meer dan 1,5 miljard kilo aan voeding per jaar!
 • Ca. 25% van de Nederlanders ervaart klachten door voeding.
 • 70% van de voeding uit supermarkten bestaat uit sterk bewerkte voedingsmiddelen.
 • Een lagere voeding consumptie leidt tot minder lichamelijke ontstekingen en een gezondere wereld en leefomgeving.

Je ecologische voetafdruk gaat van ‘enorm’ naar ‘nihil’ – door pranic living

Aan elk soort voedsel, en dus ook het biologische, vegetarische en veganistische voedsel, zit belasting voor het milieu in de vorm van bewerking, transport, dierenmishandeling, energie omdat elke vorm van voedsel verbouwd, vervoerd, opgeslagen, verplaatst en goed gehouden moet worden. Door je eten zodanig te minimaliseren, wordt jouw persoonlijke impact op de aarde zoveel kleiner; je verkleint dus jouw footprint.

Off the grid – onafhankelijk – leven wordt toegankelijker met pranic living

Een ander gevolg van het niet nodig hebben van eten en drinken is dat “off the grid” leven nóg makkelijker wordt. Je bent dan niet meer afhankelijk van supermarkten of zelfs niet van het verbouwen van je eigen groenten en fruit. Het mooie is dat je nog steeds je moestuin kan hebben en je eigen eten kan verbouwen én van kan genieten….maar mocht je een slecht jaar hebben en een slechte oogst, dan is jouw overleven daar niet meer van afhankelijk.

Off the Grid wonen in een tiny house - zelfvoorzienend

Samengevat wat je van pranic living kunt verwachten:

 • Helderheid van geest – De gifstoffen die je tijdens je leven hebt opgebouwd, komen vrij en je zult helderheid van geest ervaren.
 • Innerlijke stilte – Omdat je lichaam geen voedsel zal verteren, heeft het geen lichamelijke stressoren, en daardoor zul je een stilte in je lichaam ervaren die er voorheen niet was.
 • Veel betere slaap – Je slaaptijd zal aanzienlijk worden verminderd zodra je lichaam volledig is getransformeerd en vrij van gifstoffen is.
 • Totale voedselvrijheid – De meeste deelnemers die daarna beginnen te eten, zullen ervaren dat ze hun calorie-inname met 80% kunnen verminderen, afhankelijk van je beslissing of je al dan niet weer wilt gaan eten.
 • Je bespaart tijd – Je hebt niet alleen veel meer vrije tijd zonder boodschappen te doen, te koken, enz., maar ook omdat je minder slaap nodig hebt.
 • Je bespaart geld – Het zal om voor de hand liggende redenen veel geld besparen, maar laat dit alstublieft niet een van de redenen zijn om deel te nemen.
 • Geen hongergevoel – er zullen geen hongergevoelens meer zijn.
 • Diepe genezing – Door de reset in je lichaam kan je fysieke genezende kracht op natuurlijke wijze stromen. Je geneest vanaf de basis i.p.v. symptoombestrijding.
 • Je energieniveau gaat omhoog, omdat je lichaam niet of nauwelijks energie nodig heeft voor de spijsvertering.
 • Ideaal lichaamsgewicht – Na de eerste periode bereikt uw lichaam zijn/haar ideale gewicht en daarna kan je je lichaamsgewicht beïnvloeden met lichaamsbeweging en de kracht van je geest.
 • Je triggers en drama verhalen zullen verzachten – De triggers in ons lichaam en de verhalen in onze geest zullen verzachten als gevolg van een stressvrij pranisch lichaam.
 • Meer verbinding – Je voelt je meer verbonden met je eigen innerlijke bron en spirituele zijn.
 • Een andere transformationele vibratie – door minder stress in het lichaam, minder triggers door trauma’s en minder negatieve verhalen van de geest, zal de manier waarop je naar je leven kijkt totaal veranderen. Dit zorgt voor meer acceptatie van wat is, een andere vibratie en meer geluk in je leven na deze transformatie
 • Een sterke verlaging van je footprint op aarde.
Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!