Spiritueel bewustzijn& verdieping in het leven

Een volwaardig leven, holistisch welzijn en persoonlijke verdieping is mogelijk met (spiritueel) bewustzijn. Met het onderdeel spirituele bewustzijn nemen wij jou mee in de verdieping van het leven… een innerlijke reis naar jouw essentie.

Onderwerpen

(spirituele) verdieping, holistische gezondheid, prana, conditionering, innerlijk werk, natuur, persoonlijke ontwikkeling, lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, trauma healing, ademwerk, samenleving, bewustwording, community, verbinding, essentie, vrijheid, voeding, retraites, authenticiteit.

Spiritueel bewustzijn begint bij innerlijk werk

Als organisatie helpen wij jaarlijks duizenden mensen zoals jij. Mensen die geïnteresseerd zijn in gerelateerde onderwerpen en verdieping in het leven willen; dichter bij de bron. De bron of essentie die bij ons allemaal aanwezig is. Thema’s als bewustwording, gedrag, voeding, kernwaarden en trauma komen aan de orde. Onze missie is om mensen in contact te brengen, zowel met met hun essentie als met elkaar.

“Iedereen is spiritueel. Niemand is meer of minder spiritueel. Alleen doordat allerlei input zoals kennis, eten e.d. sluiers opwerpt in het ervaren van onze spiritualiteit, is het voor de een moeilijker zijn/haar spiritualiteit te ervaren dan voor de ander” – Brahman Menor

Topics waar wij het over hebben:

Een vrijen en onafhankelijker leven
Verbeter jezelf en de wereld om je heen
Financieel voordeel en gezonder leven
Terug naar je essentie
Problemen met gezondheid verhelpen
Voeding & Maatschappij
Community met gelijkgestemde mensen
Zet de stap naar een gezonder leven

Wat we met spirituele verdieping voor elkaar kunnen betekenen

Als organisatie zetten wij ons in om mensen te begeleiden naar spiritueel bewustzijn en verdieping. Wanneer je spiritualiteit in je leven wilt toelaten, is verbinden met jouw innerlijke wereld een belangrijk en noodzakelijk onderdeel. Hiervoor kun je deze website inzetten onze boeken lezen of een van onze evenementen bijwonen. We nodigen je van harte uit om jouw spiritueel bewustzijn te vergroten en je door innerlijk werk te laten inspireren.We helpen je graag verder met: 

 • Spirituele bewustwording, verdieping en innerlijk werk;
 • helen van belemmerende overtuigingen, conditioneringen, trauma en gezondheidsklachten;
 • persoonlijk te ontwikkelen naar een vollediger, intelligenter en gezonder mens.

“Spiritueel bewustzijn begint met de connectie met jezelf te herstellen…”

IN ONS E-BOOK LEER JE MEER

Wat spiritueel bewustzijn en verdieping voor jou kan inhouden:

 • Zoeken naar betekenis en doel.
 • Innerlijke vrede en welzijn.
 • Zelfontdekking en groei.
 • Verbinding en compassie.
 • Troost en verlichting.
 • Het verkennen van het transcendente.
 • Ethiek en morele kompas.
 • Innerlijke kracht en veerkracht.

Veelgestelde vragen over spiritueel verdiepen

Is spiritueel verdiepen nodig voor een gelukkig leven?

Spirituele verdieping is niet per se nodig voor een gelukkig leven. Geluk is een subjectieve ervaring en kan op verschillende manieren worden bereikt. Sommige mensen vinden geluk en vervulling in spirituele praktijken, terwijl anderen dit op andere manieren bereiken, zoals door persoonlijke relaties, carrièreprestaties, hobby’s of andere bronnen van vreugde. Spirituele verdieping kan echter wel bijdragen aan een dieper begrip van het leven, persoonlijke groei en het ontwikkelen van een gevoel van zingeving.

Hoe ga ik om met mijn directe omgeving wanneer ik het spirituele pad op ga?

Wanneer je het spirituele pad bewandelt, is het belangrijk om begrip en respect te tonen voor de overtuigingen en keuzes van anderen in je directe omgeving. Communiceer openlijk en eerlijk met je dierbaren over je spirituele zoektocht, zonder hen te dwingen jouw overtuigingen te delen. Respecteer hun recht om hun eigen pad te volgen en sta open voor verschillende perspectieven. Het kan ook nuttig zijn om een gemeenschap van gelijkgestemde mensen te vinden om ervaringen en inzichten te delen, zodat je je niet geïsoleerd voelt in je spirituele reis.

Is prana noodzakelijk bij spirituele verdieping?

Prana is levensenergie. Prana is de energie waar alles uit bestaat. Door van prana te leven maak je je lichaam en mind stil en rustig en wordt het ervaren van jouw innerlijke leven makkelijker.  Spirituele groei kan op verschillende manieren worden bereikt. Prana helpt iedereen op dit pad. Maar het is niet noodzakelijk.

Is spiritueel bezig zijn iets zweverigs?

Het idee van spiritualiteit kan voor sommigen zweverig lijken, vooral wanneer het wordt geassocieerd met esoterische of ongrijpbare concepten. Echter, spiritualiteit kan ook heel praktisch en aards zijn, gericht op het ontwikkelen van persoonlijke deugden, morele waarden en een dieper begrip van het leven. Het is belangrijk om te onthouden dat spiritualiteit een breed spectrum beslaat, en de invulling ervan verschilt sterk van persoon tot persoon. Het kan variëren van religieuze praktijken tot mindfulness, meditatie, compassie en zelfreflectie.

Waar komt spiritualiteit vandaan?

Spiritualiteit is al eeuwenlang een integraal onderdeel van menselijke cultuur en geschiedenis. De oorsprong ervan is moeilijk te traceren, omdat het in verschillende vormen en tradities over de hele wereld voorkomt. Verschillende culturen en religies hebben hun eigen spirituele tradities en overtuigingen ontwikkeld. Sommige vormen van spiritualiteit vinden hun wortels in religie, filosofie, mythologie en oude tradities, terwijl andere zich hebben ontwikkeld als reactie op de moderne wereld en de behoefte aan diepere betekenis en verbinding. De oorsprong van spiritualiteit is dus divers en complex, en het blijft een belangrijk aspect van het menselijk bestaan.

VIND HET ANTWOORD OP JOUW VRAAG

De nieuwe wereld

Ademwerk wordt al duizenden jaren ingezet  in verschillende culturen en tradities om innerlijke rust, spirituele groei en genezing te realiseren. In dit artikel zullen we het begrip ademwerk uitleggen, waarbij we verwijzen naar dynamic breathing, trauma healing en onze retraites die inmiddels al duizenden mensen het levensveranderende effect van ademwerk hebben laten ervaren. Ontdek welke krachtige tool jijzelf al bezit en wat ademwerk voor jouw gezondheid kan betekenen.

verdieping-cta

Ontdek je ware zelf.

We helpen je bij het terugvinden van je authenticiteit en essentie. Weg van externe invloeden, leegte en gebrek aan zingeving. Onze retraites bieden een veilige omgeving voor innerlijke groei en zelfontdekking. Neem de eerste stap naar een leven in lijn met jouw ware essentie.

Authenticiteit

Verdieping in het levenvoor een zinvoller bestaan

Het onderzoeken van de diepere betekenis van het leven is een levensthema dat velen bezighoudt. Wanneer je toe bent aan verdieping in je leven en jezelf hieraan durft toe te wijden, onthoud dan dat dit een levensveranderend effect kan hebben. We gaan er in dit artikel ‘dieper’ op in en nemen jou mee in onze wereld van verdieping op zowel fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

verdieping
Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!