Op zoek naar authenticiteit:de essentie van jouw bestaan

Er komt een punt in je leven – en misschien heb je dit al ervaren – dat je stilstaat bij een van de vragen: waarom ben ik hier? Wat is mijn doel in dit leven? Is dit nu het leven? Ben ik echt gelukkig? Een levensthema dat op volwassen leeftijd bij vrijwel iedereen aan de orde is.In dit artikel gaan we dieper in op het begrip authenticiteit vanuit spiritueel oogpunt.

Onderwerpen omtrent authenticiteit en essentie:

bron, ziel, trauma, kindertijd, conditionering, overtuiging, maatschappij, verdieping, innerlijk, retraite, het leven, depressie, somberheid, spirituele verlichting, leiderschap, leefstijl

Je authenticiteit terugvinden laat jouw vuur weer branden

In verschillende levensfases komen deze diepgaande vragen aan de orde. Je hebt vast weleens van de quarter-life crisis en de mid-life crisis gehoord. Er zijn ook talloze liedjes geschreven over de diepere levensvragen. Om de betekenis van authenticiteit te beschrijven gebruiken we het voorbeeld van het liedje van Stef Bos: “is dit nu later?” verderop in dit artikel gaan we dieper in op ‘de essentie’. 

Het emotionele liedje dat ergens in de jaren negentig werd gepubliceerd, zingt Stef over de leugen die hem is verteld toen hij opgroeide tot volwassene. Hij had talloze vragen over het leven, maar door zijn omgeving (ouders, school, maatschappij) werd hem verteld dat later alles duidelijk zou worden, mits je blijft doen wat je wordt geleerd.

Echter bleek het voor hem een leugen. Hij zingt in het liedje “…ik weet nog steeds niet wie ik ben, Is dit nou ‘later’?”. Een typische uitspraak voor de wat diepere denkers in de wereld. Voor wie zijn of haar plek in de wereld nog niet heeft gevonden. Om die te vinden moet je kunnen connecten met jouw innerlijke wereld. Daar schuilt jouw essentie!

Het authentieke pad van je hart volgen is de moeilijke weg

Zijn leven ging over diploma’s halen, geld verdienen, zelfstandig worden, regels volgen en financieel overleven. Want zolang hij de regels zou volgen zou het wel goed komen, werd hem verteld… Echter kwam hij op een punt in zijn leven waarin hij alles volgens het boekje deed en een enorme leegte en teleurstelling ervoer.

Hij keek terug naar zijn jeugd en het pad dat hij bewandeld had. Hij kwam erachter dat hij zijn dromen en verlangens op had gegeven die hij als kind had en had ingeruild voor serieuze zaken als: huisje, boompje, beestje. Want dat is wat iedereen hem aanmoedigde. Zijn familie en vrienden deden dit ook! Ondanks dat hij op jonge leeftijd voelde dat het niet goed zat, bleef hij gewoon doorgaan zoals de rest van zijn omgeving.

Een gevoel van leegte en een gebrek aan zingeving & authenticiteit

Hij kwam er op pijnlijke wijze achter dat het niet zijn eigen authentieke pad was dat hij had bewandeld. Hij was daardoor ver van zijn essentie af komen te staan. Hij was zichzelf zogezegd kwijtgeraakt. Dit maakte hem emotioneel ziek: boosheid, verdriet, angst, somberheid en een heleboel levensvragen waren het resultaat. Zijn vuur was gedoofd. Hij zag geen uitweg meer…

Maar wees gerust Stef, we hebben een oplossing voor je – het vergt wel wat moed, toewijding en begeleiding, maar er is zeker een weg terug (naar jezelf).

De eerste stap is leiderschap: erken je positie, spreek het uit en leer je verantwoordelijkheid nemen door te verdiepen en in actie te komen. De verandering ligt in jouw woorden en daden… Jouw authenticiteit is wat jij zult uiten wanneer jij de verbinding maakt met jouw innerlijke bron.

“Met onze organisatie helpen we jaarlijks honderden mensen bij het (terug)vinden van hun authenticiteit, de essentie van hun bestaan. Het antwoord kunnen wij jou niet geven… dat ligt diep in jezelf verborgen, maar met dit artikel kunnen en willen wij jou helpen sturing te geven, zodat jij jouw ware zelf leert kennen: jouw essentie… je échte authentieke zelf.” – Brahman Menor

Jezelf terugtrekken om je authenticiteit en essentie te vinden

Helaas zijn er enorm veel mensen in de situatie zoals Stef in zijn liedje omschreef. Een situatie waarin je waarin je keuzes hebt gemaakt en nu het gevoel hebt er alleen voor te staan…. Herken jij je hierin, weet dan dat wij met onze organisatie vele mensen hebben begeleid en nog wekelijks mogen begeleiden. Dit doen we in de vorm van retraites

Wil je wat achtergrondinformatie over de mogelijkheden bekijk dan eens de retraites pagina’s of neem contact met ons op. Zodra je een van onze speciaal ontwikkelde retraites bijwoont, word je begeleid – in een veilige setting – om samen met anderen de verdieping in jezelf te ontdekken.

KENNISMAKINGSDAG

Je rugzak legen en voorkomen dat ‘ie opnieuw wordt gevuld

Jouw hele leven ben je al bezig met verzamelen van informatie, zowel bewust als onbewust. In de loop der jaren bouw je een rugzakje op met fijne, helpende informatie, maar ook vervelende, belemmerende informatie. Jouw belemmerende conditioneringen, overtuigingen en trauma’s neem je met je mee. We kennen dit wel als ‘je rugzak’.

Iedereen met wat levenservaring heeft een rugzak. Loop je te lang met een te zware rugzak, dan gaat dit allerlei klachten geven. Het beperkt je en put je uit. Het helpt jou niet om dichterbij jezelf te komen, maar put je juist uit.

Hoe maak je het leven lichter en energieker?

Een drankje nemen, uit eten gaan met dierbaren of het hele weekend netflixen helpen jou niet om je leven te verlichten en je langdurig energie te geven, ondanks dat het op dat moment goed voelt, is het slechts een tijdelijke oppervlakkige verdoving of afleiding.

Wat wel helpt is een week lang toewijden en daarin laagje voor laagje de verdieping ingaan tot we bij jouw bron uitkomen. Daar waar jouw essentie ligt brandt het vuur volop. Daar is de bron van energie onuitputtelijk en schijnt het licht harder dan je kunt voorstellen.

Wat is de essentie?

De essentie gaat verder dan oppervlakkige definities. Het is de pure kern, het wezenlijke, jouw pure vorm, het licht van binnen. Sommige noemen het je ziel of je bron. Het gaat over de elementen die de basis vormen van ons begrip van de wereld, van onszelf, en van de dingen die ons omringen.

Maar kunnen we ons echt inleven in deze essentie en onze meest pure vorm bereiken die in ieder van ons verborgen is? Een vraag die je dieper aan het denken zet. We begeleiden jou via deze weg graag op jouw pad naar verdieping.

Een deel van je essentie is zichtbaar in je kindertijd

De kindertijd wordt gekenmerkt door impulsiviteit, emotionele puurheid en de vorming van onze persoonlijkheid. Naarmate we opgroeien en deel uitmaken van de samenleving, worden we beïnvloed door onze omgeving, ouders, school en maatschappij. Emoties spelen een centrale rol in ons bestaan en beïnvloeden onze keuzes en verlangens. We groeien op basis van ons karakter, aangeleerd gedrag en emoties een bepaalde richting op, maar in hoeverre wijkt jouw essentie af van waar jij jezelf op dit moment bevindt?

Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!