Verdieping in het levenvoor een zinvoller bestaan

Het onderzoeken van de diepere betekenis van het leven is een levensthema dat velen bezighoudt. Wanneer je toe bent aan verdieping in je leven en jezelf hieraan durft toe te wijden, onthoud dan dat dit een levensveranderend effect kan hebben. We gaan er in dit artikel ‘dieper’ op in en nemen jou mee in onze wereld van verdieping op zowel fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

Onderwerpen omtrent het thema verdieping:

verdieping, retraite, spiritualiteit, zelfontwikkeling, leven, energie, prana, voeding, levensfases, retraites, samenleving, community, emotionele verdieping, spirituele verdieping, lichamelijke verdieping.

Verdiepen in jezelfen in het leven geeft je de inzichten en antwoorden

Wij hebben er als organisatie onze levensmissie van gemaakt om mensen te begeleiden op hun pad van zelfontwikkeling, bewustwording en verdieping. Hierin ontdekken deelnemers van onze retraites de antwoorden op diepgaande vragen over het leven. We delen in dit artikel graag onze inzichten en ervaring met je. Durf jij de verdieping te maken en jezelf volledig te ontdekken? Let wel… wat je eenmaal hebt gezien kun je niet meer ontzien!

Het pad van zelfontwikkeling

De verdieping in jezelf aangaan om meer zingeving te ervaren brengt ons bij zelfontwikkeling op de volgende niveaus: spiritualiteit, mindset, conditioneringen & overtuigingen en trauma’s.

De verdieping aangaan op verschillende niveau’s

Over het algemeen wordt met verdieping bedoeld dat je naar jouw leven kijkt en meer bevredigende, betekenisvolle of zinvolle levenservaring opdoet. Het gros van de mensen leeft gewoon zijn/haar leven. Ze doen wat ze denken dat goed voelt, ze werken en betalen netjes hun rekeningen, maar actief verdiepen in het leven is niet iets waar ze zich dagelijks mee bezig houden.

Wellicht dat de ervaring van de geboorte van een kind, religie, een ernstige ziekte of een sterfgeval van een dierbare tot denken aanzet. Ben jij iemand die dieper wil gaan dan dat, lees dan vooral door!

Jezelf actief verdiepen in de essentie van je bestaan

Wat wij bedoelen met verdieping is dat je op zoek gaat naar de essentie van jouw bestaan. Daarvoor is het nodig om ‘naar binnen te keren’, ook wel innerlijk werk genoemd. Innerlijk werk vergt wat moed en toewijding en kan hele waardevolle inzichten geven waarmee je verder kunt verdiepen in jouw essentie.

Ben je bereid om actief de verdieping aan te gaan in het leven en in jezelf, dan staat er voor jou iets bijzonders op het programma. We nemen jou graag mee op jouw persoonlijke reis. – Brahman Menor

De verdieping maken in het spirituele aspect

We gaan verdiepen in het spirituele aspect van het leven. Wanneer je actief aan de slag gaat met zelfontwikkeling op spiritueel niveau, laat je conditioneringen, overtuigingen en logica achterwege en vertrouw je op intuïtie, de natuur, prana, ademwerk en de kracht van het universum. Dat klinkt logisch toch? 😉 Overgave is de sleutel tot die verbinding.

Spirituele verdieping vergt een diepgaande connectie met jezelf. Wij begeleiden je graag om die diepe connectie met jezelf aan te gaan. Je keert je hiervoor ‘naar binnen’. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang (en ook de uitdaging) om alle afleiding te verbannen die jou ervan weerhouden om naar binnen te keren. Gedachten, overtuigingen, voeding, verslavingen en verveling zijn voorbeelden van afleiding.

Oud zeer, ongewenst gedrag en trauma belemmeren je om te kunnen verdiepen

Ondanks dat we het over zelfontwikkeling hebben betekent het niet dat je alles zelf hoeft te doen en dat is ook niet aan te raden. De verdieping aangaan met jezelf kan een confronterende hobbelige weg zijn die oud zeer (trauma’s) en ongewenst gedrag naar boven haalt. Het kan een uitzichtloze weg zijn van vallen en opstaan. Maar wees gerust…

De ideale setting om in korte tijd ‘heel’ diep te connecten met jezelf is die van onze retraites, waarin we een veilige omgeving creëren voor mensen – die net als jij – de verbinding met zichzelf (en elkaar) aan willen gaan om te verdiepen. Zo kun je jezelf een weekend of een week helemaal terugtrekken en krijg je alle (professionele) aandacht en begeleiding die nodig is om jezelf los te maken van wat jou belemmert.

Verdiepen tijdens retraite

Omring je met gelijkgestemden en durf je diepte te delen

Mensen die jou kunnen begrijpen en wellicht zelf al soortgelijke situaties of veranderingen hebben doorgemaakt helpen je in het proces. Heb jij je mentor, ervaringsdeskundige of lotgenoot al gevonden? Wellicht helpt onze community of een van onze evenementen jou verder.

Kies een begeleider en retraite waar jij je goed bij voelt

Er zijn tegenwoordig talloze guru’s, coaches, trainers en retraites online te vinden en iedereen biedt een eigen manier van begeleiding aan, maar is de impact hiervan ook blijvend?

Elk jaar helpen we met onze organisatie honderden mensen die de verdieping in het leven aan willen gaan. De verdieping die zij aangaan tijdens het bijwonen van retraites is grondig en vergt toewijding. We geven weekend retraites en week retraites waarin we de thema’s prana en voeding als fundering gebruiken. In de retraites gaan we ‘zo diep’ dat we op celniveau veranderingen teweegbrengen. Dit maakt de impact van onze retraites blijvend.

Waarom je liever een retraite bijwoont in plaats van zelf aan de slag gaat

Retraites bieden een kans om jezelf veilig te verdiepen en terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven, waardoor je veel beter kunt richten op je innerlijke groei. In een veilige omgeving, begeleid door ervaren facilitators en gelijkgestemde deelnemers, kun je de verdieping in jezelf ontdekken.

Retraites zijn als een doorgang naar je essentie, een kans om je rugzak eens en voor altijd leeg te maken en te voorkomen dat deze opnieuw wordt gevuld met belemmerende overtuigingen.

In de retraites begeleiden we mensen in hun spirituele verdieping, waarin we alle belemmerende conditioneringen, overtuigingen en trauma’s gaan doorvoelen. Aan de hand van de juiste begeleiding, ademhaling en traumaverwerking technieken kom je in een korte tijd in jouw diepste binnenwereld.

Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!