Trauma’s

Wat is een trauma? 

Een trauma is eigenlijk niets meer dan een opgeslagen negatieve herinnering die regelmatig aangesproken wordt door wat er in of om ons heen gebeurt. 

Hierdoor komt er een emotie vrij die we ervaren waarop de mind weer reageert en er een verhaal van maakt. 

Als laatste reageren we op de situatie door bijvoorbeeld iets te zeggen, weg te lopen, terug te trekken, nemen van beslissingen, enz.

Dit beinvloedt je hele leven lang je gedrag op een negatieve manier en soms ook op heel verstrekkende manieren.

Echter……..

Al heel je leven maken we leuke, minder leuke en helaas ook heel nare en negatieve dingen mee die we allemaal opslaan in onze mind en onze cellen,(watergeheugen. Voor meer info hierover, volg deze link: Masuru Emoto https://aquapurica.nl/het-geheugen-van-water-deel1/). Deze herinneringen die in ons water van onze cellen zitten, liggen ten grondslag aan onze gevoelens, gedachtes en gedrag. Op deze manier hebben we miljoenen herinneringen opgeslagen.

Deze herinneringen worden in ons dagelijks leven aangeraakt door wat we meemaken en deze herinneringen brengen emoties met zich mee, zetten de verhalen in ons hoofd in gang en zorgen ervoor dat we op een bepaalde manier reageren. 

Zonder het vaak bewust te weten zijn we dus niet echt vrij in het bepalen wat en hoe we iets willen gaan doen of hoe we ergens op reageren.

In de loop van je leven herkennen we vaak dat we minder gelukkig worden en niet het leven leven wat we zouden willen en zoeken we naar manieren om gelukkiger te worden door ons gedrag aan te passen. Dat lukt vaak ook tot op zekere hoogte maar volledige vrijheid ervaren we vaak niet.

We komen namelijk niet verder dan de 10% van de ijsberg die bovenwater steekt; dit is ons bewuste bewustzijn. Bij die overige 90% van die ijsberg die onder water zit, komen we nagenoeg niet. 

Daarnaast hebben we net zoveel herinneringen opgeslagen en blijven we herinneringen opslaan als er bladeren aan een boom zitten en zodra je er 1 hebt opgelost komen er weer 10 voor terug. Het is dus onbegonnen werk om alles te proberen op te lossen door te proberen bewust te worden van alle trauma’s die we hebben. 

Natuurlijk is het wel heel belangrijk dat als je iets heftigs hebt meegemaakt, een intens trauma, en daar echt bewust last van hebt deze aan te pakken met een vorm van therapie.

Maar daarnaast hebben we dus nog talloze negatieve herinneringen (kleinere trauma’s) die ons leven bepalen. 

Je kan echter op een eenvoudige manier van deze herinneringen en emoties afkomen……..

In de Pranic Essence Retreat gaan we onze cellen leeg maken (deconditioneren van ons water) waardoor al deze herinneringen en trauma’s uit het lichaam verdwijnen. Er worden hiervoor verschillende technieken gebruikt. 

Dat in combinatie met het zachter maken van onze overvolle emotionele emmer (zonder deze te onderzoeken maar gewoon leeg te maken met verschillende technieken) zorgen ervoor dat je steeds vrijer wordt in je gedrag, je emoties zachter worden en je steeds weer meer kan genieten van de “flow of life”.

Het proces duurt minimaal 1 jaar omdat het leegmaken van je cellen gekoppeld is aan je celdeling die zeker 1 jaar duurt voordat elke cel minimaal 1 keer vervangen is en de oude herinneringen heeft losgelaten en de lading daarop heeft verzacht.

In de retreat merk je direct al verschil na 5 dagen. Je gaat zachter en levendiger naar huis wat meestal met de dag verbetert en je meer en meer kan genieten van het leven. 

MENOR…. Na het leegmaken van mijn cellen en stoppen met eten viel mijn mind volledig stil…..

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in met je emailadres Je zal nieuws en updates over evenementen ontvangen.