(Minder) voeding, meer levenskwaliteit

Voeding is een van de onderdelen van holistische gezondheid. Maar wist je dat ca. 50% van de mensen (in Nederland) problemen (buikklachten en ongemakken) ervaart omtrent voeding? Op deze pagina bekijken we het thema voeding en gezondheid vanuit een andere hoek. Wij nemen jou mee in onze kijk op voeding in ons leven. Een manier van leven waarmee (minder) voeding onze levenskwaliteit naar het hoogste niveau heeft gebracht!

We behandelen op onze website deze (sub)onderwerpen omtrent voeding

Buikpijn na eten, sapkuren, Intermitterend vasten, voedselverspilling, voeding & ziekten, voeding & financiën, voeding & fitheid, klachten, allergieën, cijfers over voeding, voedingsindustrie, gezonde voeding, ontstekingen, kanker, voedingswijzer, conditionering, overtuigingen, maatschappij, opvoeding & voeding, suiker, verslaving

Minder beïnvloed door voeding

Als organisatie helpen wij jaarlijks duizenden mensen, die zoals jij, actief met voeding bezig zijn en een andere kijk op het leven durft te onderzoeken. Thema’s als bewustwording, voeding, overtuigingen, gezondheid, maar ook trauma healing komen bij ons dagelijks aan de orde.

Alle kennis die we met onze organisatie (en onze community) opdoen delen we graag met jou.

Onze missie is een beter welzijn voor ons allen, een gezondere samenleving en mensen in contact te brengen met zichzelf en elkaar.

“Wat ik te weten ben gekomen over onze afhankelijkheid van voeding wil ik met de hele wereld delen. Het heeft mij en 1000+ anderen geheeld, en ik geloof dat dit werkelijk de wereld zou kunnen helen… – Brahman Menor

Topics omtrent voeding

Onafhankelijk worden van voeding
Overconsumeren en onze cultuur
Financiëel voordeel en minder voeding
Terug naar je essentie
Gezondheidsproblemen door voeding
Voeding & maatschappij
Ontmoet gelijkgestemden in de tribe
Creëer een vrijer leven door voedingsvrijheid

Verdiepen in voeding

In dit onderdeel ‘voeding’ duiken we de diepte in omtrent voeding en het effect van voeding op je gezondheid. We nemen verschillende topics onder de loep waaronder: intermittent vasten, sapkuren, de spijsvertering, klachten omtrent voeding zoals buikpijn na eten van bepaalde voeding en andere relevante topics.

Je hebt als mens voeding nodig… of toch niet?

Ondanks dat we als mens steeds bewuster worden over voeding, de voedingsindustrie en het effect dat voeding op ons heeft, lukt het maar een klein percentage mensen om zich écht gezond te gedragen en te voelen.

Een groot deel van je gezondheid hangt af van voeding, dat is logisch… Maar hebben we die voeding echt nodig? Het eerste antwoord dat in je opkomt is ja, natuurlijk hebben we voeding nodig! Toch gaan we zo iets met je delen dat menig mens versteld doet staan wanneer ze het voor het eerst horen of lezen. Maar eerst nog even dit.

Ten eerste, wat versta je onder voeding, want niet alle voeding heb je per se nodig… En ten tweede weet je niet beter dan dat je meerdere malen per dag voeding tot je moet nemen, anders krijg je honger.

Er is ook nog een derde optie: onafhankelijk worden van voeding. Speciaal hiervoor hebben we met onze organisatie programma’s opgezet die we in onze retraites aanhouden, waarin we mensen hun lichaam in 5 dagen deconditioneren om onafhankelijk te worden van voeding.

Met de Menor Methode onafhankelijk worden van voeding

Het lijkt een utopie, maar niets is minder waar. Er zijn in Nederland enkele duizenden mensen die zonder voeding leven. Toch denkt 99.9% dat dit echt niet mogelijk of heel ongezond is… Ontdek de ware mogelijkheden en waargebeurde verhaal in het nieuwste boek van Brahman Menor. (ook als eBook beschikbaar)

Lees over onafhankelijk worden van voeding

Voeding wereld

Waarom sapkuren en detoxen je lichaam helen…

Sapkuren om te detoxen en je lichaam te laten herstellen is een van de snelste manieren om je gezondheid door middel van voeding – of juist minder voeding! – te helpen genezen van binnenuit.

Sapkuren, ook wel sapvasten genoemd, is een methode om je lichaam tot rust te laten komen door het minder te belasten met de spijsvertering. Hierdoor krijgen organen de kans – om door het zelfherstellende vermogen van het lichaam – te worden gereinigd.

In dit onderdeel gaan we er dieper in op detoxen, sapvasten, andere soorten vasten en retraites die wij organiseren.

sapvasten detox sap, sapkuren

Intermittent vasten geeft rust, reinheid en energie

Intermittent vasten is een term die steeds bekender wordt.Wanneer je gezonder, fitter en goed voor je lichaam wilt zorgen, zijn periodes van intermittent vasten een must. Door intermittent te vasten zorg je voor een langere rustperiode tussen je eerste en je laatste maaltijd. Er zijn enorm veel lichamelijke voordelen die bij intermittent vasten aan de orde zijn zoals: autofagie, Insulinerespons en ontsteking vermindering, verbeterde stofwisseling, een gezonder gewicht en ondersteuning van de reiniging en werking van de leverfunctie. INTERMITTENT VASTEN

Intermittent vasten

Buikpijn na eten van specifieke voeding

Dan is er ten derde nog een deel van alle voeding dat geen gunstig effect op jouw welzijn heeft. Ongeveer 25% van de mensen, (dat is 1 op de 4 mensen!), ervaart buikklachten door bepaalde soorten voeding. Onderzoek laat zien dat 60% vrouwen zijn en zo’n 40% mannen met buikklachten. Denk je gezond bezig te zijn, reageert je lichaam toch iets minder gezond. Buikpijn na het eten is een veel voorkomend probleem. In dit onderdeel gaan we kijken naar de oorzaken van buikpijn na eten van misschien wel gezonde voeding.

Buikpijn na eten
Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!