Buikpijn na eten:oorzaken, tips en voorkomen

Buikpijn na eten van diverse soorten voeding… helaas zijn er maar al te veel mensen die last hebben van bepaalde voeding. Volgens recente statistieken heeft één op de vier mensen buikpijn (klachten) na eten van bepaalde soorten voeding.  Verrassend genoeg zijn vrouwen oververtegenwoordigd in deze statistieken – ze vormen 60% van degenen die buikpijn ervaren na het eten, terwijl mannen 40% uitmaken.
Ben jij een van de vele gedupeerden met buikpijn na eten van een maaltijd, dan kan dit artikel jou verder helpen.

Onderwerpen met betrekking tot voeding en buikpijn na eten

Buikklachten, buikpijn oorzaken, buikpijn tips, statistieken mannen en vrouwen, gezonde voeding, retraites, bewustwordingsproces, gezonder leven, onafhankelijkheid van voeding, spijsverteringsproblemen, voedselintolerantie, allergie, over-eten, voedselcombinaties, stress, junk/fastfood, voedingsstijl, veelgestelde vragen,

We helpen jaarlijks zo’n 500 mensen met buikklachten zoals buikpijn na het eten

Met onze organisatie geven we jaarlijks ca. 6 tot 8 retraites waarbij we groepen van 40 tot 200 mensen begeleiden bij hun bewustwordingsproces naar een gezonder leven. Daarbij komt een groot deel van de mensen bij ons met problematiek omtrent voeding zoals buikpijn na eten, opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsongemakken die we jou liever besparen. Ben jij bekend met buikpijn na het eten? We nemen je mee in dit artikel, geven diverse tips en delen de oplossing met jou die buikklachten voorgoed kan verhelpen.

Onafhankelijk worden van voeding is een heel groot thema waar wij met onze organisatie op focussen. Wanneer je onafhankelijk wordt van voeding zul je buikklachten zoals buikpijn na het eten kunnen voorkomen. We vertellen hierover verderop in dit artikel meer.

We gaan nu wat dieper in op de mogelijke oorzaken van buikpijn na het eten. Ook geven we je nuttige tips om deze ongemakkelijke situatie te voorkomen en laten je zien hoe wij met onze organisatie kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl zodat buikpijn na eten verleden tijd is.

  1. Voedselintolerantie of allergie: sommige mensen ervaren buikpijn na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, omdat ze een intolerantie of allergie hebben ontwikkeld.
  2. Over-eten: te veel eten kan de maag uitrekken en druk uitoefenen op andere organen, wat kan leiden tot ongemak en buikpijn. Vrijwel iedereen herinnert zich het uitbuiken na een kerstdiner…
  3. Te snel eten: wanneer je te snel eet, is er minder tijd voor het voedsel om goed afgebroken te worden in de maag, wat kan leiden tot buikpijn.
  4. Verkeerde voedselcombinaties: bepaalde voedingsmiddelen kunnen niet goed samen gegeten worden en kunnen daardoor spijsverteringsproblemen veroorzaken. Combinaties die vaak last geven zijn eiwitten en zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals vlees en aardappelen.
  5. Stress: stress kan een grote invloed hebben op ons spijsverteringssysteem en kan leiden tot buikpijn na het eten.

Als je al een idee hebt welke vorm van buikpijn na het eten jij hebt, dan ben je al een stap in de goede richting en kun je zelf experimenteren met het vinden van balans voor een gezondere spijsvertering. Heb je wat extra ideeën nodig, wellicht helpen een van onderstaande tips jou dan.

Wat te doen bij buikpijn na het eten?

Buikpijn na het eten kan je dagelijkse leven behoorlijk in de war brengen. Maar geen paniek! Er zijn acties die je kunt ondernemen om deze ongemakken te minimaliseren en zelfs te voorkomen. Hieronder geven we je enkele handige tips die je kunt gebruiken als je last krijgt van buikpijn na het eten.

Het belang van luisteren naar je lichaam en je gevoel: helpt buikpijn na eten te verhelpen

Het is goed om te beseffen dat elk lichaam anders reageert op voeding en dat het belangrijk is om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Als je regelmatig last hebt van buikpijn na het eten, zou dit een teken kunnen zijn dat er iets niet goed gaat met je spijsverteringssysteem.

Ben je iemand die al langere tijd op zoek is naar oplossingen omtrent voeding en keer op keer buikklachten zoals buikpijn ervaart na het eten of een opgeblazen gevoel? Ben je moe van het zoeken naar oorzaken in voeding? Dan is onafhankelijkheid van voeding wellicht een onderwerp waar je veel aan kunt hebben.

Zo stop je het gevecht met voeding voor een goede gezondheid

Misschien kom je er na verloop van tijd achter dat ‘gezonde voeding’ ook niet het gewenste effect heeft op jouw lichaam, net zoals bij mij het geval was.. Wellicht ben je op een punt gekomen in je leven dat je het anders wilt gaan aanpakken. Maar waar begin je? Supplementen? Stoppen met suiker? (Opnieuw) diëten? 

Er is een andere aanpak die wellicht omstreden lijkt… waarom zou je heel je leven afhankelijk van voeding willen zijn? Als onafhankelijk worden van voeding jouw interesse wekt, lees dan even mijn (korte) verhaal hieronder.

Wil je meer weten over hoe je onafhankelijk kunt worden van voeding?

Mijn verhaal over het verhelpen van voeding problematiek

In mijn boek vertel ik over mijn reis van Bodybuilder en alles eter naar het leven van Prana. Het leven heeft me uitgenodigd, op vele momenten, om van een heel aards leven van hard werken, geld verdienen, bodybuilden, ego, naar een leven te gaan dat van binnenuit komt en waarin verbinding, voelen en ervaren in het moment, veel belangrijker zijn geworden dan alle uiterlijke zaken die ik eerst omarmden. 

BOEK BEKIJKEN

EBOOK DOWNLOADEN

KOM NAAR DE KENNISMAKINGSDAG

MELD JE AAN VOOR EEN VAN ONZE RETRAITES

Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek. NU met gratis 5-daagse Inner Essence direct in je mail.
NIEUW!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.