Van sapkuren, sapvasten en detoxen
naar voedsel vrijheid

sapkuren zijn een opkomende trend in de wereld van voeding en welzijn, maar wat is een sapkuur precies, wat zijn de voordelen en nadelen, en waarom zou je überhaupt een sapkuur overwegen? We delen onze kennis als organisatie, waarmee we jaarlijks honderden mensen helpen tijdens retraites, bij het onafhankelijk worden van voeding, waarin we ook werken met sappen. Ontdek meer over sapkuren in dit sappige verhaal!

Onderwerpen met betrekking tot sapkuren, sapvasten en detoxen

Spiritualiteit, Sapkuur, bewustzijn, retraites, detox in 1 week, sapvasten, detoxen, voordelen & nadelen van vasten, ontgifting, gewichtsverlies, energie, nutriënten tekort, bijwerkingen, soorten sapkuren, groente sapkuren, verschillende methoden, milde vs. intensieve sapkuur, groene detox juice, recept, citroensap, lever, gezondheid

Gezondheid verbeteren met sapkuren, vasten, detoxen en prana

Goed dat je aan de slag wilt met je gezondheid en meer over sapkuren en detoxen wilt weten. Wellicht ben je nog aan het oriënteren of ben je al bekend met dit onderwerp. We gaan het hebben over algemene informatie over detoxen en sapkuren, maar delen ook een extra onderdeel met jou, namelijk: Prana, de universele levensenergie. Daarnaast delen we een van de sappen met je die je kunt inzetten tijdens een sapkuur..

“Maandenlang leefde ik van alleen fruit en groentesappen, maar nu heb ik een voedingsstijl die volledig uit Prana bestaat en voel mij gezonder dan ooit. Dit gun ik jou, de natuur en de rest van de wereld. Onafhankelijk en vrij zijn van voeding.” -Brahman Menor

sapkuur

Waarom een sapkuur goed samengaat met detoxen

Een sapkuur wordt vaak ingezet voor detoxificatie of ontgifting. In de praktijk is gebleken dat het inzetten van goed uitgedachte sapkuren het lichaam uitzonderlijk goed helpen zich te ontdoen van opgehoopte gifstoffen en schadelijke stoffen.Tijdens een sapkuur drink je hoofdzakelijk vers geperste sappen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen de lever en andere ontgiftingsorganen ondersteunen bij het effectief neutraliseren en elimineren van gifstoffen uit het lichaam.Kies je andere (niet natuurlijke) varianten van ontgifting, dan kan de ontgifting te grondig van aard zijn zonder dat het lichaam voorbereid is om de toxines (gifstoffen) op te kunnen vangen, Rigoureuze methodes om te ontgiften kunnen schadelijke gevolgen hebben.

Een populaire en verfrissende sapkuur die je gemakkelijk thuis kunt bereiden, staat bekend als de “Green Detox Juice.” Deze groene sapmix zit boordevol voedzame ingrediënten en is geliefd vanwege zijn ontgiftende eigenschappen.

Green Detox Juice ingrediënten:

  • 2 groene appels
  • 1 komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • Een handvol verse spinazieblaadjes
  • Een handvol verse boerenkoolblaadjes
  • 1 citroen (geschild)

Bereidingswijze detox sap:

  • Was alle groenten en fruit grondig.
  • Snijd de groene appels in parten, de komkommer in plakjes en de bleekselderij in stukken.
  • Voeg de gesneden appels, komkommer, bleekselderij, spinazie, boerenkool en citroen toe aan een sapcentrifuge of blender.
  • Als je een sapcentrifuge gebruikt, voer dan alle ingrediënten één voor één door de machine. Als je een blender gebruikt, voeg dan een beetje water toe en mix tot een gladde consistentie. Gebruik een fijne zeef om het sap van de pulp te scheiden.Giet het sap in een glas en geniet ervan! Je kunt ook ijs toevoegen voor een extra verfrissende ervaring.
Vraag & antwoord

Omdat er hoofdzakelijk twee type retreats  zijn en een online variant, hebben we per type retreat een veelgestelde vragen sectie voor je toegevoegd. Vind antwoord op alle vragen via onderstaande knoppen.

Pranic Activatie Weekend

Pranic Essence Retreat

Pranic Essence Online

Brahman Menor recensies en ervaringen

Agenda

Interesse in een van onze evenementen of retaites? Samen maken we onze wereld gezonder en mooier.
We zien jou er graag bij!

Leven van Prana online communities

Een meerwaarde en aanrader is om je aan te sluiten bij de communities van gelijkgestemden. Inmiddels zijn er al duizenden mensen aanwezig en
ook jij bent van harte welkom!

Brahman Menor's nieuwste boek
NIEUW!